Abant’ta Gezilecek Yerler

Abant Banner Görseli

Bolu’nun en turistik yeri olan Abant, hafta sonu tatil rotalarının vazgeçilmez adresi olmayı çok uzun yıllardır başarıyor. Doğal güzellikleri ile görenleri büyüleyen; hem huzur hem macera isteyenlere uygun olanaklar sunan Abant, Bolu il merkezine yalnızca 38 km uzaklıkta yer alıyor.

Hem yaz hem de kış aylarında yoğun bir ilgi gören Abant’ta kafanızı dinlemek için en güzel vakitler Ekim ve Kasım ayları. Ancak macera ve heyecan dolu birkaç gün geçirmek isteyenler diğer aylarda da bu doğal güzelliği görmek için bölgeye gidiyor. 

Abant ziyaretinizi planlarken gezmeniz gereken yerlere dair bir liste yapmanız öneriliyor. Bu sayede bölgenin en güzel yerlerini keşfedebilirsiniz. Eğer seyahatinizi planlarken kafa karışıklığı yaşıyorsanız sizler için derlediğimiz Abant’ta gezilecek yerler listesini incelemenizi öneriyoruz. 

  1. Abant Tabiat Parkı
  2. Sinekli Yaylası
  3. Güzeldere Şelalesi
  4. Abant Doğal Yaşam Müzesi
  5. Akkaya Travertenleri
  6. Örmeci Yaylası
  7. Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı
  8. Abant Köy Pazarı
  9. Yedigöller Milli Parkı
  10. Gölcük Tabiat Parkı

Abant’ta gezilecek yerler elbette bu liste ile sınırlı değil. Kalacağınız gün ve seyahatinizden beklentilerinize göre liste genişliyor. Konaklama ihtiyaçlarınızı Abant Otelleri sayesinde karşılayabilirsiniz. Huzurlu ve dingin bir tatil için oldukça tercih edilen bir lokasyondur. Gezmek istediğiniz yerler ile ilgili harita bilgisine sahip olarak planlama yaparsanız, 2-3 günde Abant’ta detaylı bir seyahat yapabilirsiniz!

1.Abant Tabiat Parkı

Abant Tabiat Parkı
Abant Tabiat Parkı

1200 hektarlık çok geniş bir alanda yer alan Abant Tabiat Parkı, Abant Gölü’ne de ev sahipliği yapıyor. Bu sayede göl kenarında keyif yapmak isteyenler için en ideal noktalardan biri olmayı başarıyor! 1988 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından korunan Abant Tabiat Parkı, çam, kavak, köknar ve meşe gibi ağaçların yoğunlukta olduğu bir ormana sahip.

Abant, gezilecek yerlerinin pek çoğunda doğa ile iç içe olmanıza olanak sağlar. Ancak özellikle temiz hava almak istediğiniz bir seyahat planlıyorsanız ilk rotanız Abant Tabiat Parkı olmalı!

Abant Tabiat Parkı’nda göl kenarında balık tutabilir, bisiklet kiralayarak etrafı gezebilir ya da doğa yürüyüşleri yapabilirsiniz. Abant Tabiat Parkı etrafında bulunan Abant otelleri konaklamanızı çok daha konforlu hale getirir. Bolu il merkezinden toplu taşıma ile ya da şahsi aracınız ile ulaşabileceğiniz parka giriş için 20 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

2.Sinekli Yaylası

100 dekarlık bir alanda yer alan Sinekli Yaylası, Abant’ta kamp ve doğa yürüyüşleri için en ideal noktalardan biri. Yalnızca turistler tarafından değil, Bolu’nun yerel halkı tarafından da bu amaçlar doğrultusunda yoğun bir ilgi görüyor! Yerel halkın hafta sonu kaçamakları için en çok tercih ettiği noktalardan biri olmayı başarıyor.

Sinekli Yaylası’nda yılın farklı zamanlarında çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Yani yalnızca doğa ile iç içe olmanız konusunda değil, eğlenmeniz konusunda da size olanak sunuyor. Her yıl Temmuz ayında gerçekleşen Yayla Şenlikleri ise görülmeye değer!

Göl kıyısında vakit geçirebilir, kafanızı dinleyebilir, temiz hava alabilirsiniz. Yaylaya şahsi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

”Sinekli Yaylası konum için tıklayın”

3.Güzeldere Şelalesi

Güzeldere Şelalesi
Güzeldere Şelalesi

Gür ve muhteşem bir ormanın içerisine konumlanmış olan Güzeldere Şelalesi, Abant’ın nefes kesen doğal güzellikleri arasında kendine yer bulmayı başarıyor. Otantik bir teras üzerinden izlenebilen ve hayat boyu unutulmayacak güzellikte manzaralar sunan Güzeldere Şelalesi, coşku ile akan suların nefes kesici güzelliğini ziyaretçilerine sunuyor.

Güzeldere Şelalesi günübirlik turlar için en çok tercih edilen rotaların başında geliyor. Siz de şelaleyi ziyaret etmek için turlara katılabilir ya da bölgeye şahsi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Şelalenin özellikle yaz aylarında serinletici etkisi olduğunu da unutmamanız gerekiyor. Etrafında ise dinlenmeniz için banklar yer alıyor.

”Güzeldere Şelalesi konum için tıklayın”

4.Abant Doğal Yaşam Müzesi

Abant Tabiat Park Alanı içerisinde yer alan Abant Doğal Yaşam Müzesi, ölen hayvanların içinin doldurularak sergilendiği bir koleksiyona sahip. Fizyolojik sebepler dolayısıyla hayatını kaybeden canlılar ile meydana getirilen bu sergi, kimileri için ürkütücü gelse de her yıl binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor.

Müzenin bulunduğu park içerisinde çakal, ayı ve yaban domuzu gibi vahşi hayvanların tahnit edilmiş halleriyle karşılaşabilirsiniz. Müzede yer alan koleksiyonlarda çam ve kozalaklardan alınmış örnekler de bulunur. Ulaşım için şahsi aracınızı ya da Bolu il merkezinden kalkan dolmuşları tercih edebilirsiniz. Abant Doğal Yaşam Müzesi ücretsiz olarak gezilebilir.

5.Akkaya Travertenleri

Akkaya Travertenleri
Akkaya Travertenleri

Pamukkale Travertenleri ile benzer bir görüntüye sahip olan Akkaya Travertenleri, Bolu’nun en önemli turistik noktalarından biri olarak biliniyor. Kaynağından çıkan ve içilebilen su sebebiyle bembeyaz bir renge sahip olan Akkaya Travertenlerinde suyun sıcaklığı ise 20 dereceyi geçiyor.

Akkaya Travertenleri içerisine büyük bir yüzme havuzu bulunuyor. Özel bir işletme tarafından işletilen havuza girmek için belirli bir ücret ödemeniz gerekiyor. Ancak yaz aylarında serinlemek için en iyi noktalardan biri olması, ödediğiniz ücrete değeceğini gösteriyor!

Akkaya Travertenleri etrafında piknik yapabileceğiniz mesire alanları da mevcut. Ancak etrafta yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayacağınız işletmeler bulunmuyor. Eğer piknik yapmak istiyorsanız yiyeceklerinizi yanınızda getirmelisiniz. Otomobil ile girecekseniz 60 TL ücret ödemeniz gerekiyor. Mudurnu Yolu üzerinde bulunan travertenlere şahsi aracınız ile yolculuk yapmanız öneriliyor.

”Akkaya Travertenleri konum için tıklayın”

6.Örmeci Yaylası

Temiz yayla havası almak, kamp yapmak ve huzurlu birkaç gün geçirmek için Abant’ta tercih edilebilecek en uygun noktalar arasında Örmeci Yaylası geliyor. Dört mevsim muhteşem manzaralar sunan yayla, özellikle sıcak yaz günlerinde çok daha popüler hale geliyor. Yaz havalarının boğucu sıcaklığında bile serinliğini koruyan yaylada bir adet göl bulunuyor.

Örmeci Yaylası’nda yürüyüş yapabilir ya da göle girerek ferahlayabilirsiniz. Yayla etrafında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz çeşitli işletmeler mevcut. Ulaşım için Abant Yolunu takip edebilir, şahsi araçlarınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz. Yaylaya giriş için ücret talep edilmiyor ancak kamp yapmak istiyorsanız ücret ödemeniz gerekebilir.

7.Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı
Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı

Abant’ta yer alan doğa harikalarının hepsi birbirinden farklı güzelliklere sahip. Fakat Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, doğal güzelliği ile gören herkesi büyülemeyi başarıyor. 1988 yılında doğa anıtı olarak kabul gören ve yalnızca Abant’ın değil, Bolu’nun en çok ziyaret edilen doğa harikalarından biri olmayı başaran Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, şelaleden akan su sesleri ile ziyaretçilerine huzur dolu bir seyahat vadediyor.

Çevrede kamp yapmak isteyenlerin tercihi olmayı başaran Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı, şelaleye uzanan merdiveni ile eşsiz bir manzara sunuyor. İçeride yeme-içme ihtiyaçlarınızı karşılamanızı sağlayan işletmeler bulunuyor. Şahsi aracınız ile ulaşabileceğiniz Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı’na giriş için kişi başı 5, araç için 13 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

”Samandere Şelalesi Tabiat Anıtı konum için tıklayın”

8.Abant Köy Pazarı

Doğal güzellikleri ile size benzersiz bir deneyim yaşatacak olan Abant, sosyal açıdan da oldukça canlı. Abant’a giriş yaptığınızda karşınızda belirecek ilk sosyal tesis ise Abant Köy Pazarı! Görebileceğiniz en renkli pazarlardan biri olma özelliği taşıyan Abant Köy Pazarı’nda bölgeye ait ürünler satılıyor. Organik ürünler, takıcılar ve yöresel lezzetleri denemenizi sağlayan satıcıları ile Abant Köy Pazarı, Abant’ın en eğlenceli yerlerinden biri.

Ahşap bir yapı altında konumlanan Abant Köy Pazarı her gün açık. Turistik olarak ziyaret edebilir, ihtiyaçlarınızı karşılayacak alışverişler yapabilir ya da sevdiklerinize Bolu’yu hatırlatacak güzel armağanlar alabilirsiniz! Abant Köy Pazarı’nın özellikle hafta sonlarında çok kalabalık olduğunu ise göz önünde bulundurmalısınız. Abant’ın girişinde yer aldığı için yürüyerek ulaşabilirsiniz.

9.Yedigöller Milli Parkı

Yedigöller Milli Parkı
Yedigöller Milli Parkı

Doğa maceralarına atılmak isteyenler için vazgeçilmez bir adres olan Yedigöller Milli Parkı, 2000 hektarlık geniş bir alana yayılan, büyük bir park. Doğanın bütün renklerine ev sahipliği yapan park içerisinde tatlı su balıklarının yaşadığı irili ufaklı gölleri de bünyesinde barındırıyor.

Trekking, doğa yürüyüşleri ve kamp yapmak için en ideal noktalardan biri olan Yedigöller Milli Parkı, doğa ile iç içe birkaç gün geçirmek için tercih edilebilecek en doğru noktalardan biri. Ulaşım için Abant’tan yola çıkarak Mengen üzerinde ilerlemelisiniz. Giriş yapabilmek için kişi başı 11, araç ile giriyorsanız 33 TL ücret ödemeniz gerekiyor.

”Yedigöller Milli Parkı konum için tıklayın”

10.Gölcük Tabiat Parkı

Gölcük Tabiat Parkı
Gölcük Tabiat Parkı

1217 metre yüksekliğe, suni olarak yapılmış göle ev sahipliği yapan Gölcük Tabiat Parkı, Abant’ın en ilgi çekici yerlerinden birisi olarak öne çıkıyor. 4.5 hektarlık yüzeyi ile göl, görenlerin ilgisini çekmeyi başarıyor. Gölün çam, köknar, kayın ve gürgen ağaçları ile dolu olan etrafı ise 1300 metre uzunluğa sahip. Ağaçlar ile bezenen görüntüsü sizi kendine hayran bırakacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tabiat parkı olarak koruma altına alınan Gölcük Tabiat Parkı içerisinde Devlet Konukevi de yer alıyor. Bunun yanı sıra park içerisinde restoranlar, kır lokantaları, kafeteryalar, büfeler, mescit ve bungalov tipi konaklama tesisleri de bulunuyor. Gölcük Tabiat Parkı’nda balıkçılık, bisiklet turları gibi aktivitelere katılabilir ya da piknik yaparak doğanın tadını çıkarabilirsiniz. Şahsi aracınız ile ulaşabileceğiniz Gölcük Tabiat Parkına giriş için kişi başı 5 TL ücret ödemeniz gerekir.

”Gölcük Tabiat Parkı konum için tıklayın”

11.Pürenli Yaylası

1400 metre rakıma sahip olan Pürenli Yaylası, Abant’ta yeşilin her tonunu görmenize imkan tanıyan doğal güzelliklerin arasında yer alıyor. Kartpostallara konu olan Pürenli Yaylası, kuş seslerinin su sesi ile birleştiği muhteşem bir lokasyon.

Mesire ve kamp alanlarına da yer veren Pürenli Yaylası, keyifli vakit geçirmek isteyenler için ideal. Huzurlu bir Abant seyahati istiyorsanız gezilecek yerler listenizde kesinlikle Pürenli Yaylası yer almalı!

Çim kayağı ve doğa yürüyüşleri için muhteşem bir seçenek olan Pürenli Yaylası, hem yaz hem de kış aylarında ziyaret ediliyor. Yaz aylarında yaylacılık faaliyetleri devam ettiği için satış yapan halktan süt, peynir gibi yiyecekler satın alabilirsiniz. Ancak yayla içerisinde umuma açık tuvaletler bulunmuyor. Yeğenderesi mevkiinde yer alan Pürenli Yaylası’na şahsi aracınız ile ulaşabilirsiniz.

”Pürenli Yaylası konum için tıklayın”

12.Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Sünnet Gölü Tabiat Parkı
Sünnet Gölü Tabiat Parkı

Sünnet Gölü Tabiat Parkı 1973 senesine kadar 80 hektarlık alana sahipti. A Tipi Mesire Yeri olarak tescillenmiş olan Sünnet Gölü Tabiat Parkı, 2011 senesine kadar bakanlık tarafından tabiat parkı olarak koruma altına alındı. Günümüzde Göynük İlçesi kadastro sınırları içerisinde yer alıyor ve günümüzde özel işletme tarafından işletiliyor.

45 odası ile 115 yatak kapsiteli bir konaklama hizmeti verilen Sünnet Gölü Tabiat Parkı, çevresinde doğa yürüyüşleri yapmak, bisiklet turları ve piknik ile vakit geçirmek için çok ideal. Derin bir vadide meydana gelen deprem sonucu oluşan gölün tam ortasında bir yapay ada bulunuyor. Çocuk oyun alanlarına, tesislere ve ördek ile kazlara yer veren bu ada, Sünnet Gölü Tabiat Parkı’nı daha eğlenceli hale getiriyor.

Sünnet Köyü Yolu’nda yer alan Sünnet Gölü Tabiat Parkı’na şahsi aracınız ile ulaşabilirsiniz. Giriş için kişi başı 4,5 TL; araçlar için ise 12 TL ücret ödemeniz gerekir.

”Sünnet Gölü Tabiat Parkı konum için tıklayın”

13.Kartalkaya

Kartalkaya
Kartalkaya

Türkiye’nin muhteşem kış rotaları listesinin başında gelen Kartalkaya, yalnızca Abant ya da Bolu’nun değil, Türkiye’nin kış turizmi cazibelerinden biri olarak ele alınıyor. Kayak sporu ile ilgilenen sporcular için eşsiz bir olanak sunan Kartalkaya’da hem amatör hem de profesyonel sporcular için olanaklar sağlayan pistler bulunuyor. 

Aralık ve Mart ayları boyunca süren sezon, Kartalkaya’nın adeta turist akınına uğramasına neden oluyor. Kartalkaya etrafında konaklayabileceğiniz ve kış tatili yapabileceğiniz pek çok Kartalkaya otelleri de bulunuyor. Eğer konaklama yapmak istemiyorsanız günü birlik de tercih edebilir, keyifli bir kayak deneyimi yaşayabilirsiniz!

14.Sülüklü Göl

Sülüklü Göl
Sülüklü Göl

300 yıldan daha uzun süre önce bölgede meydana gelen bir deprem sonucunda oluşan Sülüklü Göl, 6 hektarlık bir alanda yer alıyor. İsmi Sülüklü Göl olsa da çevredeki insanların göle bilinçsizce balık atmaları sülükleri yok etmiş durumda. Göl etrafında kurt, yaban domuzu, boz ayı ve karaca gibi pek çok yabani hayvana rastlayabilirsiniz.

Yürüyüş parkurlarında yürüyüş yapabilir ya da kamp yaparak seyahatinizi uzatabilirsiniz! Kamp yapmayı düşünenler için çeşme, odun ve tuvalet imkanı mevcut. Bunun yanı sıra kamp yapmak için herhangi bir ücret ödemenize de gerek yok! Tavşansuyu mevkiinde yer alan göle şahsi aracınız ile gidebilirsiniz.

15.Karamurat Gölü

Karamurat Gölü

Üç tarafı dağlarla çevrili Karamurat Gölü, doğal sit alanı olarak tescillendiği için koruma altında tutuluyor. Dipten kaynayan ve vadilerden akan suyu ile beslenen bu yer, krater gölü olma özelliği de taşıyor. Her mevsim ayrı güzellik sunan Karamurat Gölü, dört mevsim boyunca ziyaret ediliyor.

Pek çok tatlı su balığına yaşam alanı olan Karamurat Gölü, sakin ve huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin tercihi oluyor. Tertemiz havası hem ruhsal hem de fiziksel sağlığınıza iyi geliyor.

Şahsi aracınız ya da toplu taşıma araçları ile gelebileceğiniz göle ulaşmak için Karamut Köyü’ne ulaşmanız gerekir. Eski Akyazı yolu üzerinde bulunan Karamurat Köyü’nde Mudurnu ilçesinden kalkan köy servisleri ile ulaşım sağlanabilir.

”Karamurat Gölü konum için tıklayın”

16.Mudurnu

Mudurnu
Mudurnu

Bolu’nun bir ilçesi olan Mudurnu, Abant’a yakınlığı ile dikkat çekiyor. Mudurnu’yu ziyaret etmenize neden olan çok sayıda özelliği bulunur. En önemli özelliği ise gastronomik açıdan ziyaretçilerine farklı bir deneyim sunması olarak ele alınır.

Mudurnu’nun tavuğu, eriştesi, tarhanası ve keş peyniri oldukça meşhur. Bunun yanı sıra ilçede Abant’ın Meşhur Yemekleri ile benzersiz bir deneyim yaşayabileceğiniz restoran ve lokantalar da yer alıyor. İlçede konaklayabileceğiniz çok sayıda butik otel ve pansiyon da bulunuyor.

Mudurnu seyahatiniz esnasında sevdikleriniz ya da kendiniz için iğne oyası ve sazlık alabilirsiniz. İlçede satış yapan yerel halk ile sohbet ederek keyifli bir gün geçirebilirsiniz. Bolu’dan kalkan otobüslerle ya da şahsi aracınız ile Mudurnu’ya ulaşabilirsiniz.

”Mudurnu konum için tıklayın”

17.Göynük

Göynük
Göynük

Bolu’ya bağlı bir ilçe olan Göynük, sakin ve huzurlu bir tatil isteyen pek çok kişinin tercihi olmayı başarıyor. Tarihi ve keyifli bir ilçe olan Göynük’te gezilmesi gereken pek çok yer bulunur.

Göynük ilçesi için bir sembol haline gelen Zafer Kulesi, merkezde, yüksek bir konumda yer alıyor. Kurtuluş Savaşı’nın başarısını kutlamak için taştan ve altıgen temelli şekilde inşa edilmiş olan Zafer Kulesi, tarihi yapısını korumaya devam ediyor. Kuleye çıkarak Göynük’e kuş bakışı bakabilir, manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Göynük ziyaretiniz esnasında ziyaret etmeniz gereken Akşemseddin Türbesi’nin Fatih Sultan Mehmet tarafından, hocası Akşemseddin tarafından yaptırıldığı biliniyor. 1464 tarihinde yaptırıldığı düşünülen türbe, altıgen yapılı ve kesme taş ile inşa edilmiş. Kubbe şeklindeki çatısı ve sivri kemerli dikdörtgen pencereleri mimari açıdan da dikkat çekici olmasını sağlıyor.

”Göynük konum için tıklayın”