Bursa’da Gezilecek Yerler

Bursa Banner Görseli

Osmanlı’nın ilk başkenti olan Bursa, zengin tarihi ile Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri. Her yıl binlerce yerli ve yabancı turist tarih ve kültür gezileri yapmak için Bursa’da gezilecek yerler ile ilgili araştırma yapıyor. 

Marmara Denizi’nin kıyısında yer alan Bursa, temiz sahilleriyle de dikkat çekmeyi başarıyor. Bunun yanı sıra büyüleyici mimari yapıları ve el değmemiş doğal güzellikleri ile de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir şehir. Konumu itibariyle de pek çok noktaya yakın olan Bursa’ya Türkiye’nin birçok yerinden hava yolu ya da karayoluyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Seyahat planlaması esnasında Bursa’nın Meşhur Yemekleri de göz önünde bulundurulmalı. Gastronomik açıdan da zengin olan Bursa, yöresel birçok lezzete sahip. Dolayısıyla yalnızca kültürel açıdan değil, gastronomik açıdan da benzersiz bir deneyim yaşamanızı mümkün kılıyor. Eğer Bursa seyahatiniz esnasında nereleri incelemeniz gerektiğini bilmiyorsanız, sizler için derlediğimiz listeyi inceleyebilirsiniz. 

Bursa’da Gezilecek Yerler Listesi

  1. Koza Han
  2. Uzun Çarşı
  3. Bursa Kapalı Çarşı
  4. Bursa Atatürk Evi Müzesi
  5. Soğanlı Botanik Parkı
  6. Irgandı Köprüsü
  7. Osman Gazi Türbesi
  8. Bursa Ulu Camii
  9. Cumalıkızık Köyü
  10. İznik Gölü

Hem yaz hem de kış aylarında ziyaret edilmesini sağlayan turistik olanaklara sahip olan Bursa, dört mevsim unutulmaz hatıralar biriktirmenize yardımcı oluyor. Tarihi dokusu, gerek merkezi gerekse de ilçeleri ile keyifli bir gezi deneyimi sunan Bursa, gezinizi keyifli hale getirmek için özel deneyimler sunuyor. İşte, Bursa’da gezilecek yerler:

1.Koza Han

Koza Han
Koza Han

Bursa’nın en turistik yerlerinden biri olan Koza Han, Bursa seyahatlerinin vazgeçilmez noktalarından birisi olmayı başarıyor. II. Beyazıt Döneminde yapıldığı bilinen hanın inşa edildiği yılın 1491 olduğu düşünülüyor. İki katlı kesme mimari ile hayata geçirilen Koza Han, Osmanlı dönemine ait en başarılı eserlerden biri olması ile dikkat çekiyor.

Yüzlerce yıl ipek böceği kozası satışı yapılan Koza Han, ismini de buradan alıyor. Günümüzde ise ipek eşarplar, şallar ve elbiseler satan 45 farklı dükkana ev sahipliği yapıyor.  Ev sahipliği yaptığı dükkanlar ile Koza Han, Bursa’nın en önemli alışveriş noktalarından biri olma özelliği taşıyor.

Koza Han’ın dikdörtgen avlusunda bulunan çay bahçesinde çay içerek dinlenebilirsiniz. Ulaşım ise oldukça kolaydır. Ulu Camii ve Orhan Gazi Camii arasında yer alır. Merkezi bir noktada yer almasıyla yürüyerek kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

2.Uzun Çarşı

Alışveriş denildiğinde akla gelen ilk şehirlerden biri Bursa oluyor. Bu özelliğe sahip olmasını sağlayan çok sayıda çarşı ve han, Bursa’da aktif olarak hizmet veriyor. Bursa’da alışveriş yapmak için tercih edebileceğiniz bir diğer nokta ise Uzun Çarşı. 15. yüzyılın ilk yarısından beri Bursa’nın en önemli alışveriş merkezlerinden biri olmayı başaran Uzun Çarşı, 80 farklı dükkana ev sahipliği yapıyor.

Uzun Çarşı’da bıçakçılardan bakırcılara, ipek ürünleri satan dükkanlardan yöresel el sanatlarına birçok farklı dükkan bulabilirsiniz. Bunun yanı sıra Bursa’nın yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz restoranlar da Uzun Çarşı’da yer alıyor. İskender’den Kemalpaşa tatlısına kadar bölgeye özgü lezzetleri burada deneyimleyebilirsiniz. Osmangazi ilçesinin Nalbantoğlu Mahallesi’nde yer alan Uzun Çarşı, Koza Han’ın kuzey tarafında yer alıyor. Şehir merkezine yakın konumda olduğu için, kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

3.Bursa Kapalı Çarşı

Pek çok kuyumcuya ev sahipliği yapan Bursa Kapalı Çarşı, Bursa’da turistik amaçlı ziyaret edilen turistik noktalardan biri. Yüzlerce yıllık tarihi bir dokuya sahip olan Bursa Kapalı Çarşı, tarihi dokusunu bugüne dek korumayı başarabilmiş olması sebebiyle de önemli bir yere sahip. Altın, gümüş, mücevher ve antika ürünleri satan 130 dükkan Kapalı Çarşı içerisinde bulunuyor.

Bursa Kapalı Çarşı içerisinde yemek yiyebileceğiniz restoranlar da bulunuyor. Zengin alışveriş olanakları ve tarihi atmosferi ile Bursa’nın turistik açıdan en çok ziyaret edilen yerlerinden biri olmayı başarıyor. Ulu Camii’nin yakın konumunda bulunan Bursa Kapalı Çarşı, Heykel semtinde konumlanıyor. Haftanın 7 günü hizmet veren çarşı, bölge halkı ve turistler tarafından da yoğun bir ilgi görüyor.

4.Bursa Atatürk Evi Müzesi

19. yüzyıl sonlarında inşa edildiği düşünülen Bursa Atatürk Evi Müzesi, tarihi bir köşk yapısıyla öne çıkıyor. İsmini almasını sağlayan en önemli özelliği ise Atatürk’ün Bursa seyahatlerinde konakladığı köşk olması. 1973 yılına müzeye dönüştürülerek hizmet vermeye başlayan Bursa Atatürk Evi Müzesi, iki katlı bir mimariye sahip. Ahşap mimarili köşkün içerisinde yer alan mobilyaların 19. yüzyıldan kalmış olması ise oldukça dikkat çekici.

Müze içerisinde dinlenme odası, yatak ve çalışma odaları bulunuyor. Ahşap oyması mobilyaları, çarpıcı tavan süslemeleri ve Atatürk’ün kişisel eşyaları; Bursa Atatürk Evi Müzesi’ni mutlaka görülmesi gereken bir yer haline getiriyor.

Merkezi bir konumda bulunan müzeye toplu taşıma araçlarıyla ve şahsi aracınız ile ulaşabilirsiniz. Müze yaz döneminde 10.00 ile 17.00; kış döneminde ise 08.00 ile 17.00 saatleri arasında hizmet veriyor. Cumartesi, pazar ve pazartesi günleri kapalı olan müzeye giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

”Bursa Atatürk Evi Müzesi konum için tıklayın”

5.Soğanlı Botanik Parkı

Bursa’nın oksijen kaynaklarından biri olan Soğanlı Botanik Parkı, doğal güzellikleri görmek isteyenler tarafından büyük bir ilgi görüyor. 1998 yılında hizmete açılan Soğanlı Botanik Parkı 150’den daha fazla bitki türüne ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra 8000 ağaç, endemik bitki türleri ve çeşitli çiçek bahçeleri de Soğanlı Botanik Parkı içerisinde yer alıyor.

Sunduğu rengarenk manzaralar ile oldukça etkileyici bir yer olan Soğanlı Botanik Parkı 12.000 kilometrelik yürüyüş yoluna sahip. Park içerisinde bisiklet yolu ve tarihi Bursa evlerinin minyatürlerinin sergilendiği bir alan da bulunuyor.

Osmangazi ilçesinin Soğanlı Mahallesi’nde yer alan Soğanlı Botanik Parkı, merkeze yakın konumda bulunuyor. Şahsi aracınız ya da merkezden kalkan 14F veya 14L otobüsleri ile ulaşabilirsiniz. Giriş için ücret talep edilmiyor.

”Soğanlı Botanik Parkı konum için tıklayın”

6.Irgandı Köprüsü

Irgandı Köprüsü
Irgandı Köprüsü

Irgandı Köprüsü mimari açıdan Türkiye’nin en dikkat çekici köprülerinden biri olma özelliğini taşıyor. 1442 yılında inşa edilen köprünün üzerinde 32 farklı dükkan bulunuyor. Görüntüsü ile akıllara kazınmayı başarıyor.

İnşa edildiği yıldan sonra çeşitli sebepler dolayısıyla hasar gördüğü biliniyor. 2004 yılında yapılan restorasyon çalışması köprünün bugünkü haline ulaşmasını sağladı. Geleneksel Osmanlı mimarisi ile inşa edilen Irgandı Köprüsünde yer alan dükkanlarda alışveriş yapabilirsiniz. Fotoğraf çekmek için de Bursa’daki en ideal yerlerden biri olduğunu unutmamalısınız!

Osmangazi ilçesinin Atatürk Caddesi’nde konumlanan köprüye yürüyerek ulaşabilirsiniz. Tarihi dükkanların saat kaça kadar açık oldukları ise dükkanlara göre değişkenlik gösteriyor.

”Irgandı Köprüsü konum için tıklayın”

7.Osman Gazi Türbesi

Osmanlı Devleti’nin kurucusu olan Osman Gazi için yaptırılan bu türbe, Osmanlı padişahı adına yapılan ilk türbe olma özelliğine sahip. Osman Gazi’nin 1324’de meydana gelen vefatı üzerine yaptırılan türbe sade bir mimariye sahip. Yapının ortasında bulunan sedef süslemeli ahşap sanduka ise oldukça dikkat çekici.

Dini bayramlarda Bursa’da en çok ziyaret edilen yapılardan biri Osman Gazi Türbesi oluyor Bunun yanı sıra yılın her zamanı Bursa’nın turistik açıdan en dikkat çekici yerlerinden biri olma özelliğine de sahip.

Osmangazi ilçesinde yer alan Osman Gazi Türbesi her gün ziyarete açık. Merkezden Osmangazi’ye giden toplu taşıma araçları ya da şahsi aracınız ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

”Osman Gazi Türbesi konum için tıklayın”

8.Bursa Ulu Camii

Bursa Ulu Camii
Bursa Ulu Camii

20 görkemli kubbe ile görenleri büyüleyen Bursa Ulu Camii, dünya çapında popüler bir yapı olmayı başarıyor. 1400 yılında inşa edilse de 1855 yılında meydana gelen depremde büyük zarar görmüştür. Bugünkü haline ulaşana dek çeşitli restorasyon çalışmalarından geçmiştir. Günümüzde ise büyüleyici mimarisi ile görenlere unutamayacağı manzaralar sunuyor.

Bursa Ulu Camii, Osmanlı çok ayaklı cami mimarisinin en önemli örnekleri arasında yer alıyor. Saf altın ile süslü olan ipek örtüden, 16 köşeli şadırvana kadar Bursa Ulu Camii, görenleri hayran bırakacak detaylar ile bezenmiş.

Yıldırım Beyazıt döneminde yaptırılan cami Osmangazi ilçesinde konumlanıyor. Hanlar Bölgesi’nde yer alan camiyi günün her saati ziyaret edebilirsiniz. Merkezden kalkan 14F, 14L2, 17D ve 6F2 numaralı otobüsler ile ulaşım sağlayabilirsiniz.

”Bursa Ulu Camii konum için tıklayın”

9.Cumalıkızık Köyü

Cumalıkızık Köyü
Cumalıkızık Köyü

Cumalıkız Köyü’nün kendine ait çok sayıda özelliği var. En önemli özelliği ise UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alması. 2014 yılından beri bu listedeki yerini korumayı başaran Cumalıkız Köyü, güzelliği ile görenleri büyülüyor.

Osmanlı mimarisinin en güzel örnekleri Cumalıkız Köyü’nde görülebilir. Tarih ve kültür gezilerinin ana noktası olmayı başaran köy, modern dünyanın karmaşasından oldukça uzak bir mevkide bulunuyor.

Eğer Cumalıkız Köyü’nde konaklamak isterseniz butik otelleri tercih edebilirsiniz. Eski ahşap evlerden pek çoğu günümüzde butik otel olarak kullanılıyor.

Ahşap, kerpiç ve taş mimarili evleri ile Uludağ’ın eteklerinde yer alan Cumalıkız Köyü yüzlerce yıllık geçmişe sahip bir köy. Köyün eşsiz atmosferinde keyifli bir gün geçirebilir, küçük restoranlarında yöresel yemekleri deneyebilirsiniz.

Ulaşım için Bursa şehir merkezinden Şehreküstü metronun M/2 hattını kullanabilirsiniz. Bu hattı kullanırsanız Cumalıkız (Değiirmenönü) durağında inmeniz gerekir. Ardından köye giden dolmuşlar ile seyahatinizi tamamlayabilirsiniz.

”Cumalıkız Köyü konum için tıklayın”

10.İznik Gölü

İznik Gölü
İznik Gölü

İznik Gezi Rehberi, Bursa seyahatleri esnasında sıklıkla araştırılıyor. Bursa’nın en sevilen ilçelerinden biri olan İznik, kültürel bir miras olarak değerlendiriyor. İznik’te özellikle İznik Gölü’nü ziyaret etmelisiniz.

İznik Gölü, Bursa’nın yalnızca kültürel değil doğal açıdan da zengin bir şehir olduğunun kanıtı! Türkiye’nin en büyük 5. tatlı su gölü olan İznik Gölü, 11 kilometreyi bulan uzunluğu ile oldukça dikkat çekici.

Sazan, yayın ve gümüş balıklarına ev sahipliği yapan göl, balık avlamak isteyenler tarafından da tercih ediliyor. İznik Gölü ziyaretiniz esnasında gölde yapılan gezilere katılabilir, doğa ile iç içe ve huzurlu bir gün geçirebilirsiniz.

Gölde yaz aylarında kano, yelken, uçurtma sörfü, deniz paraşütü gibi su sporları da yapılıyor. Eğer konaklamak isterseniz İznik Gölü etrafında yer alan bungalov otelleri ya da kamp alanlarını tercih edebilirsiniz. Göl etrafında kafe ve restoranlar da bulunuyor.

Bursa Santral Garajı’ndan her yarım saatte bir kalkan İznik minibüslerini kullanarak göle ulaşabilirsiniz. Şahsi araçlarınız ile de ulaşım oldukça kolaydır. Giriş için ücret talep edilmez ancak kamp yapmak istiyorsanız ücret ödemeniz gerekebilir.

”İznik Gölü konum için tıklayın”

11.Tirilye

Tirilye
Tirilye

Sessiz ve sakin bir tatil yapmak isteyenlerin tercihi olan Tirilye, Türkiye’nin dört bir yanından ziyaretçi alıyor. Küçük ve huzurlu bir kasaba olan Tirilye’de hayat çok yavaş akıyor. Osmanlı konakları ile süslü olan sokakları, asırlık zeytin ve çınar ağaçları ile Tirilye, Bursa’da mutlaka görülmesi gereken bir yer.

Köyde yer alan balık restoranlarında taze balıklar ve lezzetli mezeler deneyebilirsiniz. Eğer zeytinyağı alışverişi yapmak istiyorsanız, Tirilye bu alışveriş için en ideal yerlerden biri! Bunun yanı sıra yaz aylarında Tirilye Plajını da ziyaret edebilir, denizin tadını çıkartabilirsiniz.

Tirilye’de konaklamak için tercih edebileceğiniz çok sayıda seçenek bulunuyor. Konaklamak için tercih edebileceğiniz Bursa otelleri, seyahatinizi daha konforlu hale getiriyor. Farklı istekleri karşılayan oteller ile seyahatinizi daha uzun tutabilirsiniz. Tirilye’ye şahsi aracınız ile gidebileceğiniz gibi Bursa’dan kalkan minibüsler ile de ulaşabilirsiniz. Deniz kıyısında olması sebebiyle de hoş görünümler yakalayabilir, unutulmaz fotoğraflar çektirebilirsiniz.

12.Gölyazı

Gölyazı
Gölyazı

Doğa gezilerinin popüler adreslerinden biri olan Gölyazı, Bursa’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken turistik bir lokasyon. M.Ö. 6. yüzyıla o kadar uzanan köklü bir tarihe sahip olan Gölyazı, Roma döneminden önemli tarihi hazinelere ev sahipliği yapıyor olması sebebiyle de dikkat çekici. Özellikle kendisine özgü konumlanışı nedeniyle bir tür yarımada görünümü veren Gölyazı, böylece kartpostallara layık bir görünüm arz ediyor.

Muhteşem bir manzara sunan Gölyazı bugüne dek pek çok farklı film ve diziye tanıklık etti. Sokaklarını süsleyen taş ve ahşap mimari Osmanlı evleri, Arnavut kaldırımları ve rengarenk balıkçı tekneleri Gölyazı’da keyifli bir gün geçirmenizi mümkün kılıyor. Gölyazı’da balık restoranlarında balık yiyebilir ya da kahvaltı evlerini tercih ederek lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Eğer Gölyazı’da konaklamak istiyorsanız tercih edebileceğiniz pek çok farklı otel var.

Gölyazı’ya şahsi aracınız ile ulaşabileceğiniz gibi Bursa’dan kalkan otobüsler ile de ulaşım sağlayabilirsiniz. Bursa merkezine 44 km uzaklıkta bulunur.

”Gölyazı konum için tıklayın”

13.Uluabat Gölü

Uluabat Gölü

Zengin kuş çeşitliliğiyle tanınan Uluabat Gölü, Türkiye’nin en etkileyici doğal güzelliklerine sahip göllerinden biri olarak biliniyor. Hafta sonu günü birlik tatil gezileri için en iyi değeri lokasyonlardan biri olan Uluabat Gölü Bursa yerel halkı tarafından da yoğun bir ilgi görüyor. Tatlı su kefali, kerevit, yayın ve ringa gibi pek çok balığa ev sahipliği yapıyor. Olta balıkçılığı yapmak için en güzel yerlerden biri olan Uluabat Gölü pelikanları ile de ünlü. Her yıl binlerce turist yalnızca pelikanları görmek için Uluabat Gölü’nü ziyaret ediyor.

Karameke, leylek, ak balıkçıl gibi kuşların da yaşadığı Uluabat Gölü, Uluabat Kuş Cenneti ismiyle de biliniyor. Uluabat Gölü’nde doğa yürüyüşleri yapabilir ve tekne gezilerine katılabilirsiniz.

Bursa’ya 30 km uzaklıkta bulunan ve 136 km büyüklüğe sahip bu göle şahsi aracınızla ulaşabilirsiniz. Giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

”Uluabat Gölü konum için tıklayın”

14.Suuçtu Şelalesi

Suuçtu Şelalesi
Suuçtu Şelalesi

Bursa’nın en ünlü tabiat harikalarından biri olan Suuçtu Şelalesi yeşil ve mavinin bütün tonlarını ziyaretçilerini sunuyor. Sarp kayalar arasından dökülen bembeyaz suları ile mutlaka görülmesi gereken eşsiz güzelliklerden biri haline geliyor. Şelalenin yaklaşık 40 metre yüksekliğe sahip olduğu biliniyor.

Fay hattının çökmesiyle oluşan bir doğa harikası Suuçtu Şelalesi fotoğraf safarileri için de en çok tercih edilen yerlerden biri. Çevresinde yemek yiyebileceğiniz alabalık çiftlikleri bulunuyor. Yaz aylarında şelalede serinleyebilir ve temiz havasıyla solunumunuzu rahatlatabilirsiniz. Doğa gezileri ve kamp için de uygun bir nokta olarak biliniyor.

Mustafa Kemalpaşa ilçesine 20 dakikalık bir sürüş mesafesinde bulunan bu şelaleye şahsi aracınız ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Giriş için kişi başı 5 TL ücret ödemeniz gerekiyor. 65 yaş üstüne ise girişler ücretsiz.

”Suuçtu Şelalesi konum için tıklayın”

15.Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi

8388 metrekare geniş bir alanına sahip olan Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi etkileyici bir mimariye sahip. Bunun yanı sıra zengin bir koleksiyona sahip olması dünya çapında ilgi görmesini sağlıyor.

Müze, Osmanlıların beylikten imparatorluğa uzanan yolculuğunu en detaylı şekilde panoramik sergiler ile anlatıyor. Her yıl binlerce kişi tarafından ziyaret edilen Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi tarihsel döngülere göre özenle düzenlenmiş bir yapıya sahip. Bunun yanı sıra müze içerisinde farklı zamanlarda söyleşiler, atölyeler, kültür ve sanat faaliyetleri ve konferanslar da gerçekleşiyor.

Osmangazi ilçesi Gökdere Bulvarı üzerinde bulunan ve 2018 yılından beri ziyarete açık olan müzeyi pazartesi hariç hafta içi her gün 09.00 ile 17.00 arasında ziyaret edebilirsiniz. Çarşamba günleri halk günü olduğu için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmez. Geri kalan günlerde 10 TL ücret ödeyerek giriş yapabilirsiniz.

”Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi konum için tıklayın”

16.Osmanlı Evi Müzesi

17. yüzyıl mimarili tarihi bir konakta özel koleksiyonlar ile halka açılan Osmanlı Evi Müzesi yaklaşık 400 yıldır ayakta kalmayı başarabilmiş bir yapı. Bu özelliğiyle Bursa’nın en eski evlerinden biri olmayı başarıyor. Klasik Osmanlı mimarisini başarılı bir şekilde yansıtan odaları, Osmanlı yaşamını anlatan balmumu heykelleri, döneme ait mobilyalar, antikalar ve sanat eserleriyle Osmanlı Evi Müzesi Bursa’da mutlaka görülmesi gereken kültürel bir yapı.
Halil İnalcık Sokağı’nda II. Murat Külliyesi’nin karşısında oldukça güzel bir konumda bulunan Osmanlı Evi Müzesi’ne merkezden şahsi aracınız ile ulaşabilirsiniz. 15 TL ücret ödeyerek içeriyi gezme şansı yakalayabilirsiniz.

17.Misi Köyü

Misi Köyü
Misi Köyü

Bursa’nın en eski yerleşim alanlarından biri olan Misi Köyü 1989 yılında kentsel sit alanı ilan edildi. Bu yıldan beri koruma altında olan köyün en önemli özelliği Osmanlı mimarisinin en güzel örneklerine ev sahipliği yapıyor olması. Bunun yanı sıra Nilüfer Çayı etrafında kurulan balık restoranları ve çay bahçeleri de Misi Köyü’nde geçirilen vakti çok daha eğlenceli hale getiriyor.

Yöresel ürünler satın alabileceğiniz pek çok farklı dükkan ve satıcı köy içerisinde bulunuyor. Eğer konaklamak isterseniz bölgede bulunan butik otelleri de tercih edebilirsiniz.

Kaliteli üzüm bağlarına ev sahipliği yapan ve yüzlerce yıldır şarap üretimi gerçekleştiren Misi Köyü Bursa merkezine yalnızca 12 km uzaklıkta bulunuyor. Nilüfer ilçesine bağlı olan bu köye ulaşmak için şahsi aracınızı tercih edebileceğiniz gibi merkezden kalkan otobüslerle de ulaşım sağlayabilirsiniz.

18.Oylat Mağarası

Mağara tutkunlarının yanı sıra tarih ve arkeoloji meraklıları tarafından da yoğun bir ilgi gören Oylat Mağarası 95 metre yüksekliğe sahip koridorları ile dikkat çeken bir yapı. Oylat Deresi’nin batısındaki yamaçlarda asılı duran bu mağara yürüyüş alanları ve özel aydınlatmalar ile gezmeye uygun hale getirilmiş. Binlerce yıldır doğal şekilde oluşan sarkıtlar, dikitler ve mağara göletleri oylat mağarasına duyulan ilgiyi çok daha yoğun hale getiriyor.

%90 nem oranına ve her mevsim 18 derecede sabit kalan bir hava durumuna sahip olan Oylat Mağarası astım gibi solunum yolu hastalıklarına da şifa amacıyla tercih edilebiliyor. Dolayısıyla sağlık turizmi adına da ziyaret edilen bir yer.

Dünyanın keşfedilen en eski ve en büyük ikinci mağarası olan Oylat Mağarası İnegöl ilçesine 17 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Şahsi aracınız ile kolaylıkla ulaşabilirsiniz. 10 TL ücret ödeyerek giriş yaparak bu mağarayı keşfetmeye hemen başlayabilirsiniz!

”Oylat Mağarası konum için tıklayın”