Popüler Datça Plajları ve Koyları

Popüler Datça Plajları ve Koyları Banner Görseli

Muğla’ya bağlı 13 ilçeden biri olan Datça, yaz aylarının favori lokasyonlarından biri olma özelliği taşıyor. Datça Yarımadası üzerinde bulunan ve adını da buradan alan Datça, popüler tatil rotaları ile karşılaştırıldığında çok daha sakin. Bu özelliği ile huzurlu bir tatil isteyenlerin tercihlerinin arasında geliyor. 

Farklı kasabalara ev sahipliği yapan Datça, son yıllarda yabancı turistler tarafından da yoğun bir ilgi görüyor. 253 km’lik sahil şeridi ile görenleri büyüleyen ve toplamda 52 koya sahip Datça’da yapılacak pek çok aktivite olduğunu dile getirmek de mümkün. Ege ve Akdeniz sularının kesişme noktasında bulunan Datça, deniz tatili için tercih edilebilecek eşsiz bir nokta.  

Datça’nın plajları ve koyları görenleri büyüleyecek kadar eşsiz güzelliklere sahip. Datça tatiliniz öncesi mutlaka görmeniz gereken plajlar, koylar ve Datça otelleri hakkında inceleme yapmanız gerekiyor. Gelin, sizler için derlediğimiz plajlar ve koyları inceleyelim!

Datça Plajları ve Koyları Listesi

  • Datça Aktur Koyu ve Plajı
  • Datça Palamutbükü Plajı
  • Datça Ovabükü Plajı
  • Kargı Koyu
  • Hayıtbükü Koyu
  • Datça Gabaklar Koyu
  • Dimitri Koyu
  • Datça Gıynap Koyu
  • Datça Kurubük Koyu
  • Balıkaşıran Koyu

4.000 yıl öncesinde Kariyalılar ile başlayan yaşam Datça’da halen devam ediyor. Datça, pek çok medeniyeti tarafından yaşam alanı olarak kullanılmış bir nokta olması sebebiyle de dikkat çekiyor. Datça seyahatlerinizde daha konforlu hale getirmek için konaklayabileceğiniz farklı alternatifler mevcut. İlçenin farklı yerlerinde bulunan otel ve pansiyonlar seyahatinizi daha konforlu keyifli hale getiriyor. Bunun yanı sıra bölgede yeme içme ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz pek çok farklı restoran ve kafe gibi işletme olduğunu dile getirmek de mümkün. Eğer Datça’da Gezilecek Yerler ilgili kafa karışıklığı yaşıyorsanız bu koylar ile ilgili detaylı bilgileri inceleyebilirsiniz.

1. Aktur Koyu ve Plajı

Aktur Koyu ve Plajı
Aktur Koyu ve Plajı

Aktur Koyu ve Plajı pek çok ziyaretçi tarafından dünyada görülebilecek en güzel yerlerden biri olarak anlatılıyor. Çam ağaçlarıyla dolu bir ormanın tam ortasında yer alan plaj, kamp yapmak için ideal. Eğer tercihiniz kamptan yana olmazsa ev ya da villa kiralayabileceğiniz çeşitli olanaklar da mevcut.

Aktur koyu içerisinde bulunan deniz su sporlarının yapılabileceği en ideal noktalardan biri. Mavi bayraklı birden çok koy, Aktur bölgesinde bulunuyor. Datça merkezi oldu Muğla’ya ise 95 km uzaklıkta bulunan Aktur Koyu ve Plajına giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ancak plajda şezlong kiralamak veya kamp yapmak için belirli ücretler ödemeniz gerekiyor.

”Aktur plajı konum için tıklayın”

2. Palamutbükü

Palamutbükü
Palamutbükü

Datça’nın merkezine 25 km mesafede bulunan Palamutbükü, Datça Yarımadası’nın Akdeniz’i gören kıyısında konumlanan eşsiz bir bölge. Palamutbükü’ne hava yolu ile ulaşmak isteyenlerin tercih edebilecekleri en yakın havalimanı Dalaman havalimanı. Dalaman Havalimanından Palamutbükü’ne otobüs ya da servis aracılığı ile bir 1.5 saatlik yolculukla varabilirsiniz. Eğer Datça merkezinde iseniz 40 dakikalık bir araç yolculuğu ile de bölgeye ulaşım sağlayabilirsiniz.

Kalınacak pek çok farklı alternatife sahip bir bölge olan Palamutbükü özellikle oteller konusunda zengin seçeneklere sahip. Sahil kıyısı boyunca kafeler, restoranlar ve çay bahçeleri bulunan Palamutbükü; huzurlu bir tatil geçirmek isteyen pek çok kişinin ilk tercihi. Deniz konusunda olayı siz bir deneyim sunduğunu dile getirmek mümkün.

”Palamutbükü konum için tıklayın”

3. Ovabükü Plajı

Ovabükü Plajı
Ovabükü Plajı

Ovaya benzer bir görüntü sunan dolayısıyla Ovabükü ismini alan plaj, 600 metrelik kumsalı ile oldukça şirin ve eğlenceli bir yer. Datça merkezine yalnızca 15 km uzaklıkta olması ise Datça merkezinde konaklayan ve farklı bir alternatif arayanlar tarafından tercih edilmesini sağlıyor. Güvenli bir bölge olması ise çocuklu aileler tarafından da tercih edilmesini sağlayan en önemli özelliği.

Ovabükü Plajı, etrafında bulunan pansiyonlar konaklamak için ideal. Temiz ve sakin bir koy olması sebebiyle tercih edilen Ovabükü, farklı işletmelere de ev sahipliği yapıyor. Tarladan sofranıza gelen lezzetli yemekler yemek için bölgede bulunan restoran ve kafeleri tercih edebilirsiniz. Plaja giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

”Ovabükü Plajı konumu için tıklayın”

4.Kargı Koyu

Kargı Koyu
Kargı Koyu

3 km’lik uzaklığı ile Datça merkezine en yakın koylardan biri Kargı Koyu. Etrafı dağlarla çevrili bir koy olan Kargı Koyu, Datça’nın diğer bölgelerine oranla rüzgardan daha az etkileniyor. Belediyenin minibüsleri ile merkezden ulaşabileceğiniz Kargı Koyu pek çok özel işletmeye ev sahipliği yapıyor. İşletmeler ile yeme içme ihtiyaçlarımızı karşılayabilir ve tuvalet, şemsiye, soyunma kabini ve şezlong hizmetlerinden faydalanabilirsiniz.

Doğa yürüyüşleri yapmak, mavi ve yeşilin tadını çıkarmak ve eşsiz bir yaz tatili geçirmek için Kargı Koyu en ideal seçenekler arasında. Merkezde konaklıyorsanız bu koyu günübirlik ziyaret edebilirsiniz. Koya giriş için herhangi bir ücret ödemenize gerek yok. Ancak şahsi aracınız ile geldiyseniz otopark için ücret ödemelisiniz.

”Kargı Boyu konum için tıklayın”

5. Hayıtbükü Koyu

Hayıtbükü Koyu
Hayıtbükü Koyu

Datça’ya 19 km uzaklıkta yer alan Hayıtbükü Koyu, günübirlik seyahatler için oldukça ideal bir lokasyon. Mesudiye Köyü’nde bulunan plaj, şirin ve sakin görüntüsü ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. İnce kumlu bir plaja sahip olması ve denizinin oldukça sığ olması çocuklu aileler ve yüzmeyi bilmeyenler tarafından da tercih edilmesini sağlıyor. Koy içerisinde yer alan plajda vakit geçirmek istiyorsanız kişi başı 40 TL ücret ödemeniz gerekiyor. İçeride bulunan şemsiye ve şezlonglardan ise ücretsiz şekilde faydalanabilirsiniz. Ancak sezon boyunca oldukça kalabalık olduğunu dolayısıyla şemsiye ve şezlonglarda yer bulmak için erken saatlerde gitmeniz gerektiğini dile getirmek gerek.

”Hayıtbükü Koyu konumu için tıklayın”

6. Gabaklar Koyu

Gabaklar Koyu
Gabaklar Koyu

Datça Mesudiye’de yer alan Gabaklar Koyu; ağaçlar ile bezenmiş, doğa harikası bir koy. Deniz kıyısı boyunca uzanan ağaçların gölgelerinde denizin ve güneşin tadını çıkartabilirsiniz. Özellikle sakinlik arayış içerisinde olanlar tarafından tercih edilen bu koyda birkaç adet işletme mevcut. Bu işletmeler ile yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Küçük taşlardan oluşan ve yaklaşık 10 metre genişliğinde olan plaja keyifli bir deniz günü geçirmek isteyenler için oldukça ideal. Bölgede bulunan otel ve pansiyonlar ise konaklama yapmak isteyenler tarafından tercih ediliyor.

Datça merkezden Knidos yoluna yönelerek Mesudiye veya Döşeme Yolu üzerinden Gabaklar Koyuna ulaşım sağlamak mümkün. Gabaklar Koyu Hayırbükü ile yürüme mesafesinde konumlanıyor.

”Gabaklar Koyu konum için tıklayın”

7.Dimitri Koyu

Datça Yarımadasının eşsiz koyları arasında bulunan Dimitri Koyu küçük tepeler arasında konumlanıyor. Genel olarak denizden ulaşım sağlanan Dimitri Koyu arka tarafında bulunan çam ormanları ile bakir bir bölge olarak kalmayı başarmış. Bu özelliği ile doğa ile iç içe olmak ve aynı zamanda denizde huzurlu bir gün geçirmek isteyenlerin oldukça sık şekilde tercih ettikleri bir seçenek.

Sualtı yaşamına tanıklık etmek istiyorsanız yanınıza mutlaka şnorkel ve deniz gözlüğü almanız öneriliyor. Dimitri Koyunda yüzerken renkli balıklara ve mercan kayalıklarına merhaba deme şansı yakalayabilirsiniz. Dimitri Koyu etrafında yeterince işletme bulunmadığı için yeme içme ihtiyaçlarımızı karşılamak için yanınızda taşımanız öneriliyor. Bugün koy özellikle kamp yapmak isteyenler için oldukça ideal.

8. Gıynap Koyu

Deniz yoluyla kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir diğer koy ise Gıynap Koyu. Datça koyları arasında yer alan Gıynap Koyu, oldukça minik olmasına rağmen huzurlu ve keyifli bir ambiyansa sahip. Günübirlik tekne turlarının en sevdiği noktalardan biri olduğunu dile getirmek ise yanlış değil. Eğer Gıynap Koyu’na karayoluyla ulaşmak istiyorsanız aracınızı bıraktıktan sonra 15 dakika kadar yürüyüş mesafesini kat etmeniz gerek. Knidos Antik Kentinin yakınında yer alıyor olması ise iki noktanın da aynı gün görülmesini sağlıyor.

Gıynap Koyu, etrafında herhangi bir işletme ile karşılaşmak zor bir ihtimal. Dolayısıyla gün içerisinde ihtiyaçlarınızı yanınızda karşılamanız daha eğlenceli ve huzurlu bir gün geçirmeniz konusunda size yardımcı olabilir.

”Gıynap Koyu konum için tıklayın”

9. Kurubük Koyu

Kurubük Koyu
Kurubük Koyu

Ovabükü’nden Palamutbükü’ne gidiş yolunda yer alan Kurubük Koyu, kalabalıktan uzak ve keşfedilmemiş bir cennet. Deniz ve güneşin tadını doyasıya çıkarmak istediğiniz takdirde mutlaka ziyaret etmeniz gereken koyların başında geliyor. Ziyaretçilerine unutulmaz anlar yaşatan Kurubük Koyu ile ilgili verilmesi gereken bilgilerin arasında ise ulaşımın biraz zorla olduğu geliyor.

Kurubük Koyu yakınlarında herhangi bir işletme mevcut değil. Eğer bütün bir gün boyunca burada vakit geçirmeyi düşünüyorsanız yeme içme ihtiyaçlarınızı ve kamp sandalyesi gibi gereçlerinizi yanınızda taşımalısınız. Turkuaz rengi bir denize sahip olan koyda yüzerken kendinizi bir akvaryumun içerisinde hissedebilirsiniz!

Merkeze 22 km uzaklıkta bulunan Kurubük Koyu’na ulaşmak için merkezden kalkan Yaka Koyu minibüslerine bilmelisiniz. Koya giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor.

”Kurubük Koyu konum için tıklayın”

10. Balıkaşıran Koyu

Balıkaşıran Koyu
Balıkaşıran Koyu

Datça Yarımadası’nda ziyaretçileri karşılayan ilk koy: Balıkaşıran Koyu. Emecik’te bulunan Balıkaşıran Koyu, temiz ve durgun bir denize sahip. Yer yer sazlıklara da ev sahipliği yapan denizi çadır ve karavan kampçıları tarafından bölgenin yoğun bir ilgi görmesini sağlıyor.

Balıkaşıran Koyu ile ilgili mutlaka dile getirilmesi gereken bilgilerin arasında herhangi bir işletmeyi etrafında yer vermiyor olması. Sessiz, sakin ve oldukça bakir bir yer olan Balıkaşıran Koyu, duş ve tuvalet gibi ihtiyaçlarınızı karşılamanız için herhangi bir olanağa sahip değil. Dolayısıyla bu gibi ihtiyaçlarınızı mutlaka kendi çözümleriniz ile temin etmeniz gerekiyor. Sahip olduğu bu gibi özellikler sebebiyle sezonda bile diğer koyları ile karşılaştırıldığında daha tenha olduğunu dile getirmek mümkün.

”Balıkaşıran Koyu konum için tıklayın”

11.Gerence Plajı (Küçük Akvaryum Koyu)

Gerence Plajı (Küçük Akvaryum Koyu)
Gerence Plajı (Küçük Akvaryum Koyu)

Datça seyahatleri, özellikle tekne turları ile oldukça popüler. Datça’nın merkezinde ya da kasabalarından herhangi birinde konaklarken mutlaka tekne turuna çıkmanız önerilir. Böylelikle pek çok farklı plajı bir arada görmeniz mümkün.

Küçük Akvaryum Koyu ya da Gerence Plajı ile anılan bu lokasyon ise tekne turlarının en gözde noktalarından biri. Kargı tepesinden patika yoldan yürüyerek de ulaşım sağlanabilir ancak bu seçeneğin oldukça zahmetli olduğunu dile getirmek gerekir. Sakin ve huzurlu bir koy olduğunu dile getirmek mümkün olsa da tekne turlarının uğrak yeri olması sebebiyle kalabalık hale gelebileceğiniz de söylemek mümkün. Gerence Plajı (Küçük Akvaryum Koyu) girişinde ziyaretçilerden herhangi bir ücret talep edilmiyor.

12. Akçabük Koyu

Datça’nın en güzel koylarından biri olan Akçabük Koyu, 50.000 metrekare yeşil alanı mavi ile birleştiriyor. Akçabük Koyu özellikle tatilini çadır deneyimi yaşayarak geçirmek isteyenler için ideal. Çam kokularının arasında el değmemiş bir koyun sahilinde deniz keyfi yaşamak isteyenlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken bir koy.

Akçabük Koyu etrafında yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz işletmeler mevcut olsa da bu alanın özellikle kamp yapanlar tarafından tercih edildiğini dile getirmek gerek. Eğer günübirlik bir seyahat yapmak istiyorsanız yeme içme ihtiyaçlarınız için önceden hazırlık yapmak ve yanınızda taşımak isteyebilirsiniz. Koya giriş için herhangi bir ücret ise talep edilmiyor.

13.Karaincir Koyu

Karaincir Koyu
Karaincir Koyu

Hayıtbükü bölgesine 500 metre kadar mesafede yer alan Karaincir Koyu palmiye ağaçlarıyla çevrilmiş eşsiz bir plaja sahip. Sığ bir denize ve kum ile çakalın karıştığı plaja sahip olan Karaincir Koyu, çocuklu aileler tarafından oldukça popüler. Eğer rahatlıkla denize girmek ve denizin tadını çıkartmak istiyorsanız Karaincir Koyu tam size göre!

Karaincir Koyuna giriş için herhangi bir ücret talep edilmiyor. Bunun yanı sıra şezlong ve şemsiyelerle de ücretsiz şekilde erişim sağlayabilirsiniz. Ancak durum böyle olduğundan özellikle sezon boyunca çok kalabalık olduğunu mutlaka dile getirmek gerek. Şezlonglarda yer bulmak istiyorsanız mutlaka erken saatlerde gitmeniz gerekiyor.

”Karaincir Koyu konum için tıklayın”

14. Domuzbükü Koyu

Domuz Çukuru ya da Domuzbükü Koyu ismiyle anılan bu koy, ismini buraya gelen yaban domuzlarından alıyor. Ancak ziyaretçilerin herhangi bir domuz ile karşılaşması ve tehlikeli bir durum ile karşı karşıya kalması elbette söz konusu değil. Domuzbükü Koyu’nun en önemli özelliği ise yalnızca denizden ulaşım sağlanabiliyor olması. Domuzbükü Koyu’na ulaşım için şahsi teknenizi veya günübirlik tekne turlarını kullanabilirsiniz.

Kum ve çakıl karışımı bir plaja ve çok berrak bir denize sahip olan Domuzbükü Koyu, konaklama yapmak isteyenler için bungalov işletmelerine de ev sahipliği yapıyor. Bunun yanı sıra çadır kampı yapmak isteyenler için de ideal bir lokasyon. Doğal güzelliğini korumaya devam eden mağaraları etrafında bulunduran bu koyda mağaralara doğru yüzerek keyifli bir keşif yapabilirsiniz. Koya gelmeden önce yeme içme ihtiyaçlarınızı ve kamp sandalyelerini yanınızda getirmeniz öneriliyor.

”Domuzbükü Koyu konum için tıklayın.”

15. Tekir Bükü

Datça’nın merkezine 34 km mesafede bulunan Tekir Bükü, merkezden 1 saatlik yol ile ulaşabileceğiniz bir mesafede. Palamutbükü ile arasında ise 20 dakikalık bir mesafe mevcut. Tekir Bükü’nü ziyaret etmek istiyorsanız mutlaka yüksek bir araca ihtiyacınız olduğunu ise bilmelisiniz.

Yuvarlak ve ufak taşlardan oluşan tertemiz plajı deniz tatili yapmak isteyenlerin favori lokasyonlarından biri olmasını sağlıyor. Ancak Tekir Bükü etrafında tuvalet ya da giyinme kabini gibi herhangi bir hizmet alabileceğiniz tesis bulunmuyor. Deniz ise sığ değil, hızlı bir şekilde daha derin haline geliyor. Kamp yapmak için uygun alanlardan biri olan Tekir Bükü, Datça’nın kuzey tarafına bakan lokasyonlarından biri. Tenha ve sakin bir koy arıyorsanız oldukça ideal.

16. Yazıköy Plajı

Datça doğal güzellikleriyle görenleri kendine hayran bırakan bir tatil lokasyonu. Ancak buna rağmen özellikle sezonda yani yaz aylarında çok kalabalık hale gelebiliyor. Datça’nın doğal güzellikleriyle iç içe olmak istiyor fakat daha huzurlu bir tatil talep ediyorsanız Yazıköy Plajı tam size göre! Yazıköy Plajı, doğa ile baş başa kalmanızı sağlayan sessiz ve sakin bir plaj.

Yemyeşil tepeler ile çevrili olan plaj herhangi bir yerleşim yerine ev sahipliği yapmıyor. İrili ufaklı taşlardan oluşan plajın sahil şeridi ise oldukça keyifli. Sığ ve berrak bir denize sahip olan Yazıköy Plajı herhangi bir işletmeye sahip olmadığı için mutlaka yeme içme ihtiyaçlarınızı yanınızda götürmelisiniz. Merkezden Yazıköy’e ulaştıktan sonra yüksek araçlar ile plaja kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz.

”Yazıköy Plajı konum için tıklayın.”

17.Murdala Koyu

Özellikle kamp yapmak için en ideal koylardan biri olan Murdala Koyu’na ulaşmak için arazi aracı gibi yüksek bir araca ihtiyacınız var. Çevresinde bulunan çam ağaçları sayesinde yeşilin her tonunu ziyaretçilerine sunan Murdala Koyu, incir ve zeytin ağaçları gibi farklı bitki türlerine de ev sahipliği yapıyor.

Murdala Koyu’nun bir kısmı kayalık alanlar ile kaplı. Ancak diğer kısım kumlu bir yapıda. Tertemiz bir denize sahip olan ve deniz keyfini son ana kadar yaşamanıza imkan tanıyan Murdala Koyu, eşsiz doğası ile de tercih edilen lokasyonlardan biri.

İlçe merkezine 38 km mesafede bulunan koya ulaşmak için öncelikle ilçe merkezinden Cumalı Köyü’ne gitmeniz gerekiyor. Ardından Cumalı Köyü’nden 10 kilometrelik bir yol sonunda Murdala Koyu’na ulaşabilirsiniz. Gitmeden önce yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılamak için hazırlık yapmanız öneriliyor.

”Murdala Koyu konum için tıklayın”

18.Perili Köşk Plajı

Datça’da yer alan koylar göz önünde bulundurulduğunda Perili Köşk, en bilinen koylar arasında yer almaz. Bu sebeple huzurlu bir tatil yapmak ve keyifli denize girmek isteyenlerin mutlaka tercih etmesi gereken bir plaj haline geliyor. Akvaryumu andıran suyu sizlere eşsiz bir deniz deneyimi yaşatmaya aday. Denizin dibi kum ve oldukça sığ. Bu özelliği ile yüzmeyi yeni öğrenenler için de ideal. Akşam tekne turu ile ulaşabileceğiniz Perili Köşk Plajı, koy içerisinde yalnızca bir adet otel işletmesine ev sahipliği yapıyor. Otel haricinde yeme içme ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz veya konaklayabileceğiniz bir başka işletme mevcut değil. Ancak kendi şemsiyenin de yardımıyla keyifli bir deniz günü yaşamanızı sağlayacak en kıymetli plajlardan biri olduğunu dile getirmek gerekiyor!

”Perili Köşk Plajı konum için tıklayın”

19. Taşlık Plajı

Taşlık Plajı
Taşlık Plajı

Datça merkezde denize girme şansı yakalayacağınız bir diğer plaj ise Taşlık Plajı. Çakıl ve kum karışımı bir plaja sahip Taşlık Plajı, diğer sahiller ve plajlar kadar sığ bir suya sahip değil. Ancak denizinin hem yüzme bilenler hem de bilmeyenler için uygun olduğunu dile getirmek mümkün.
Taşlık Plajı’nda vakit geçirmek için şemsiye alıp gidebileceğiniz boş bir alan mevcut. Eğer bu alternatif sizin için uygun değilse plaj içerisinde özel işletmeler de hizmet veriyor. Ancak özel işletmelerden şezlong kiralamak istiyorsanız yaz aylarında çok yoğun olduklarını göz önünde bulundurmalısınız. Keyifli bir gün geçirmek ve herhangi bir problemle karşılaşmak istemiyorsanız önceden rezervasyon yaptırmayı deneyebilirsiniz.

”Taşlık Plajı konum için tıklayın”

20. Hastane Altı Plajı

Taşlık bir plaj olan Hastane Altı Plajı, denize girişte zor anlar yaşatabiliyor. Ancak denizin eşsiz güzelliği denize girerken yaşadığınız zorluğu unutturuyor. Eğer problem yaşamak istemiyorsanız yanınızda deniz ayakkabısı almalısınız. Merkezde yer alan plajlar arasında en serin suya sahip olan Hastane Altı Plajı, bu özelliği ile dikkat çekici. Belediye tarafından sunulan şemsiyeleri kullanabilir, eğer yer bulamazsanız güneşten korunmak için gölge ağaç altlarını da tercih edebilirsiniz. Hastane Altı Plajında çeşitli kafeler. Belirli bir limiti geçerek kafeler tarafından sunulan şezlong ve şemsiyeleri de kullanabilirsiniz. Kafeler sayesinde gün içerisinde yeme içme ihtiyaçlarınızı da karşılayabilirsiniz. Hastane Altı Plajı’na giriş için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

”Hastane Altı Plajı konum için tıklayın”