Akdeniz’in doğasına, iklimine, tarihi değerlerine sahip olan Kadriye, Serik’e bağlı küçük bir tatil beldesidir. Kadriye’nin Serik’e olan uzaklığı 15 kilometre, Belek’e ise 7 kilometredir. Sultan Hamit’in Girit’ten getirdiği ve yerleştirdiği yaklaşık 70 hanenin ardından, sonraki yıllarda Bulgaristan ve Kıbrıs’tan gelen göçmenler yerleşmiştir bölgeye. Bu sebepten dolayı çok çeşitli bir kültüre sahiptir Serik Kadriye. Kadriye otelleri uygun fiyatlarıyla her yıl ekonomik bir tatil imkânı veriyor. Siz de bu fırsatlardan yararlanmak için erken rezervasyon yaptırarak bütçenize uygun bir tatile ilk adımı atabilirsiniz. Kadriye’nin sınırları içinde çok fazla gezilecek yer olmasa da, Serik’teki birçok antik kent ve doğal güzellikler ziyaret edilebilir.
Kadriye Gezilecek ve Görülecek Yerler
Belek Dinler Bahçesi: Kadriye ile Belek arasında 7 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Antalya’nın en popüler tatil destinasyonlarından biri olan Belek, özellikle golf ve tenis turnuvaları ile öne çıkmakta... Kadriye gezilecek ve görülecek yerler listenize ekleyeceğiniz Belek Dinler Bahçesi, aynı zamanda Antalya’nın en çok ziyaret edilen bir noktasıdır. Üç büyük dine ait cami, kilise ve sinagog bir arada bulunuyor bahçede. Bu durum Kudüs’ten sonra görülebilen tek nokta. Belek Dinler Bahçesi, 2004 yılında düzenlenmiş olup, günlük ziyaretçi sayısı 200-250’yi bulmakta…
Pednelissos Antik Kenti: Tatiliniz sırasında yaklaşık 15 kilometrelik bir yolculuğun ardından Serik ilçesine ulaşabilirsiniz. Serik’te birden fazla antik kent yer almakta olup, ilk durağınız Pednelissos Antik Kenti olabilir. Kozan Köyü’ne 1 kilometre kadar bir mesafede bulunan Pednelissos, Sagalassos Antik Kenti’ne yakın bir konumdadır. Antik kent günümüzde “Bodrumkaya” olarak adlandırılıyor. Pisidia’ya ait bir kent olduğu yapılan araştırmalarla kesinleşen antik yerleşim alanındaki; kutsal alan, tapınaklar ve hamamlar görülebilecek kalıntılardan birkaçıdır.
Perge Antik Kenti: Perge Antik Kenti, Kadriye ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki Aksu bucağında bulunuyor. Bu antik yerleşim alanı UNESCO Dünya Miras Listesi’ne önerilmekte… Perge’nin 12.000 kişilik tiyatrosu, kuleleri, sur duvarları ve kapıları günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmiştir.
Zeytintaşı Mağarası: Akbaş Köyü sınırlarında bulunan Zeytintaşı Mağarası, çok bilinen bir gezi noktası değil. Fakat gezginler ve keşif meraklıları tarafından mutlaka ziyaret edilir. Mağaranın toplam derinliği 14 metredir. İçindeki sarkıt ve dikit oluşumları da oldukça dikkat çekici fakat sarkıt ve dikitlere dokunmak kesinlikle yasak. Zeytintaşı Mağarası’nın çevresi; yürüyüş, safari turu ve tırmanma gibi aktiviteler için de ideal bir yapıya sahip.
Kadriye Yapılacak Aktiviteler
Kadriye’nin çam ormanlarıyla çevrelenmiş doğasında sabah yürüyüşleri yapın.
Kadriye Halk Plajı’nda denizin ve güneşin tadını çıkarın. Günün büyük bir bölümünü plajda geçirin.
Heyecan dolu bir aktiviteye dahil olmak için Köprülü Kanyon’a düzenlenen rafting turlarına katılın.
Kadriye’de Ne Yenir?
Her bütçeye ve her damağa hitap eden Akdeniz mutfağının birbirinden güzel yemekleri, Kadriye restoranlarında yerini alıyor. Serik-Kadriye yöresel lezzetlerinin ilk sırasında balık çeşitleri var. Izgaradan buğulamaya, balık salatasından balık çorbasına kadar her çeşidini deneyebilirsiniz. Patlıcanlı cive, kabak tatlısı ve pirinç çorbasının yanı sıra deniz ürünlerinden yapılan mezeler de Serik Kadriye tatilinizde tatmanız gereken lezzetlerdir.