Akdeniz’in büyüleyici coğrafyasında uzun ve eğlenceli bir tatil bölgesi olan Serik; şelaleleri, antik yerleşim alanları ve ünlü Aspendos Tiyatrosu’yla yaz turizminin en canlı noktalarından biri. Antalya il merkezine 40 kilometrelik bir uzaklıkta yer alan Serik, sahip olduğu antik kentleriyle ve mis gibi doğasıyla hem dinlendirici hem de keşif dolu bir yolculuğun kapılarını açıyor ziyaretçilere. Yaz sezonunun açılmasıyla birlikte nüfusunu ikiye katlayan Serik, 22 kilometrelik bir kıyı şeridine sahip. Zaman kavramını unutacağınız bir tatil için Serik’i tercih edebilir, bölgenin gezilecek ve görülecek yerlerinin listesini çıkararak keşiflerle dolu bir tatil geçirebilirsiniz.
Serik Gezilecek ve Görülecek Yerler
Aspendos Antik Kenti: Akdeniz kıyısında eski bir yerleşim alanı olan Antalya Aspendos, Serik’in en çok ziyaret edilen noktasıdır. Kalıntılarıyla bölgenin tarihine ışık tutan Aspendos Antik Kenti, bir Pamfilya şehridir. Kendi döneminde süs eşyaları ve at ticaretinin en önemli merkeziydi. Tarihi M.Ö. 10. yüzyıla dayanan antik kentin Akalar tarafından kurulduğu biliniyor. Aspendos Antik Kenti’ni Serik gezilecek ve görülecek yerler listenizde ilk sıraya almalısınız. Buradaki tiyatro, su kemerleri, tapınaklar ve nekropoller görülmeye değer nitelikte… Özellikle sahip olduğu tiyatro, akustiğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmuş durumdadır.
Perge Antik Kenti: Aspendos gibi Serik’in önemli antik yerleşim alanlarından biridir Perge. Hellenistik dönemin izlerini taşıyan ve zengin kalıntısıyla yıllık ziyaretçi potansiyeli yüksek olan Perge Antik Kenti, Aksu sınırları içerisinde yer alıyor. Pamfilya şehirlerine başkentlik yapmış olan Antalya Perge, ayrıca ticaret yolu üzerinde bulunduğu için stratejik bir değere sahipti. İl merkezine yaklaşık 18 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Sillyon: Aspendos ve Perge arasında yer alan Sillyon Antik Kenti, Serik gezilecek yerler listenize dahil olabilecek kalıntılara sahip. İlçedeki diğer antik kentler gibi zengin bir tarihe sahip olan Sillyon, ilçe merkezine yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Pednelissos: Pisidia kentlerinden biri olan Pednelissos Antik Kenti, Kozan Köyü’ne yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Kentte; tapınak, hamam, bazilika kalıntıları görmek mümkün. Adada Antik Kenti ve Sagalassos Antik Kenti arasında kalan Pednelissos Antik Kenti’ni Serik gezi listenize almanızı öneririz.
Zeytintaşı Mağarası: Antalya Serik’in doğal oluşumları arasındaki Zeytintaşı Mağarası, ilçe merkezine yaklaşık 16 kilometrelik bir mesafede yer alan Akbaş Köyü sınırları içerisinde bulunuyor. Mağara iki kattan oluşuyor ve 14 metre derinliğe sahip.
Serik Yapılacak Aktiviteler
Serik, coğrafi konum itibariyle rafting sporu için oldukça elverişlidir. Köprülü Kanyon’da yapılan rafting turlarına mutlaka katılın.
Serik’in yeşil doğasında uzun yürüyüşler yaparak çevresini keşfedin. Yürüyüşünüz sırasında yanınızda fotoğraf makinesi bulundurmayı unutmayın. Her gördüğünüz güzelliği fotoğraf karelerini yansıtarak tatilinizden anılar bırakabilirsiniz geriye.
Sıcak havalardan bunaldığınız her an Serik plajlarına gidip, denizin ve kumsalların tadını çıkarın
Serik’te Ne Yenir?
Akdeniz’in sağlıklı ve hafif mutfağının etkileri görülüyor Serik yöresel yemeklerinde. Deniz ürünlerinin ve zeytinyağlıların ön planda olduğu Antalya mutfağından; laba dolması, lezzet çıkısı, gülüklü çorba, hulüklü, kabak cintmesi ve palize Serik’te yiyebileceğiniz tatların ilk sıralarında. Serik restoranlarının menüsünden eksik olmayan yöresel yemeklerin yanı sıra, balık ve ızgara çeşitlerini deneyebileceğiniz restoranlar da bulabilirsiniz.