Kaplıcalarıyla ön plana çıkan Güre, Kaz Dağları’nın eteklerinde huzur dolu bir tatilin yanı sıra gezi noktalarıyla yeni keşif rotaları sunuyor. Edremit’in Altınoluk beldesine bağlı olan Güre, Edremit ilçe merkezine 32 kilometre mesafede yer alıyor. Altınoluk ise Güre’ye yaklaşık 17 kilometre uzaklıkta… Kestane, çınar ve ıhlamur ağaçlarıyla çevrili, yüzü Ege Denizi’ne bakan Güre, Sarıkız efsanesinin geçtiği yerdir. Hem tarihi hem doğası göz dolduran Akçay Güre’de birçok konaklama tesisi bulunuyor. Güre otelleri en çok yaz sezonunda doluluk oranına ulaşmakta… Sezon farklılıkları, Güre otel fiyatlarını etkileyen önemli bir faktör. Eğer kaplıcaların şifalı sularından yararlanmak için tatile çıkacaksanız Güre termal otellerinde rezervasyon yaptırabilirsiniz.
Güre Gezilecek ve Görülecek Yerler
Güre Kaplıcaları: Termal turizme katkı sağlayan Güre Kaplıcaları, birçok rahatsızlığa şifa olmakta… Kaplıca suları Türk ve Belçikalı uzmanlarca araştırılmış ve su içeriğinde magnezyum, demir, potasyum, kalsiyum, sodyum ve alüminyum olduğu tespit edilmiştir. Cilt, guatr, kireçlenme, böbrek taşı, karaciğer ve kadın hastalıklarına iyi geldiği bilinen Güre Kaplıcaları’nın Roma döneminde de kullanıldığı tahmin ediliyor. Antik çağdan bu yana kullanılan kaplıcanın çevresinde termal oteller bulunuyor.
Gelinçamı Piknik Yeri: Güre halkının yaz aylarında sıklıkla gittiği Gelinçamı Piknik Yeri, son yıllarda turistlerin de dikkatini çekmiş durumda. Güre tatilinizde doğanın içinde huzurlu bir gün geçirmek isterseniz Gelinçamı’na rotanızı çevirebilirsiniz. Gelinçamı Piknik Yeri, Güre’ye yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor.
Ağlayan Şelale: Akçay Güre gezilecek ve görülecek yerlerinden biri de Ağlayan Şelale’dir. Şelale, İda Dağı’nın (Kaz Dağları) en güzel noktaları arasında olup, tatile gelenlerin yoğun ilgisini görmekte… Afrodit’in gözyaşlarının aktığına dair bir efsanesi olan şelale her mevsim ziyaret ediliyor.
Tahtakuşlar Etnografya Müzesi: Türkiye’nin ilk özel etnografya müzesi olan Tahtakuşlar Etnografya Müzesi, Alibey Kudar tarafından kurulmuştur. 1991 yılında hizmete giren müzede Orta Asya’dan göç eden Türk boylarının kültürel özelliklerini yansıtan kıyafetler, ev eşyaları, çadırlar, halılar ve yazmalar sergileniyor.
Güre Yapılacak Aktiviteler
Güre Kaplıcaları’nın şifa veren sularından yararlanın. Güre termal otellerinde rahatsızlığa göre tedavi süreçleri belirlenmekte…
Denize girmek için Güre, Akçay ve Altınoluk plajlarını tercih edin. Plajların çevresindeki büfelerde yeme-içme ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.
Kaz Dağı Milli Parkı, Akçay Güre’ye oldukça yakın. Trekking veya doğa fotoğrafçılığıyla ilgileniyorsanız rotanızı Kaz Dağı Milli Parkı’na çevirin.
Sarıkız efsanesinin yaşandığı yer olan Güre’de her yıl düzenlenen Sarıkız Türkmen Şenlikleri’ne katılın. Şenlikler her yıl ağustos ayında gerçekleştiriliyor.
Güre’de Ne Yenir?
Güre’deki tekneler, günün erken saatlerinde tuttukları balıkları Güre’deki restoranlara satar. Bu durum Güre balık restoranlarını ön plana çıkarmakta… Öyle ki, Güre çevresindeki beldelerden balık yemek için gelen sayısız insan var. Tatiliniz sırasında taze balık yemek için Güre restoranlarına mutlaka uğrayın. Diğer taraftan Balıkesir yöresel yemeklerinin hakim olduğu Altınoluk Güre’de; börülce sallaması, Balıkesir tiridi, kabak çiçeği kızartması, Kazdağı çorbası ve yöreye özgü mezelerin tadına bakabilirsiniz.