Akçakoca Bölgesi
Batı Karadeniz’in kıyı şeridinde yer alan Akçakoca, Düzce’ye bağlı bir ilçedir. Özellikle 1950’li yıllardan sonra doğal güzelliği sebebiyle yaz aylarında turistik bir yer haline gelen bölge, Ankara ve İstanbul’a yakın olması nedeniyle de ilgi görmeye başlamıştır. Akçakoca tatil için tercih edilmesinin yanı sıra tarihi bir geçmişe sahiptir. Bölgede yapılan kazılar sonucunda elde edilen bulgular neticesinde M.Ö 1220 yıllarında yaşayan Trak Kabilelerine ait eşyalar bulunmuştur. Akçakoca, Roma döneminde Diapolis adıyla önemli bir liman ve ticaret merkezi olmasıyla da kendine tarihte yer edinmiş. İlçe adını Osman Gazi ile Akçakoca’yı fethederek Osmanlı topraklarına katan komutanlardan Akçakoca Bey’den almıştır.
Akçakoca Otel Fiyatları
Batı Karadeniz’in harika doğası içinde bulunan Akçakoca, yerli-yabancı turistlerin her daim ilgi odağı. Bu yoğun ilgi sonucunda ise tatilciler Akçakoca otel fiyatlarını araştırıyorlar. Akçakoca otel fiyatları takip ettiğiniz taktirde oldukça makul seviyelerde bulunuyor. Her bütçeye uygun hizmetler sunan Akçakoca’daki oteller, bu sezonda da tatil severlerin tercih ettiği konaklama yerlerinin başında geliyor. Eğer siz de Akçakoca seyahat fırsatlarından yararlanmak isterseniz hemen Tatilbudur.com ile yerinizi ayırtabilir ve daha fazla tatil yapabilirsiniz.
Akçakoca’da Tatil
Tarihi evleriyle, masmavi deniziyle Akçakoca size hayalinizdeki tatili sunmaya hazır. Batı Karadeniz’in deniz-kum-güneş tatil noktası Akçakoca, konaklama anlamında çok geniş bir yelpazeye sahip. Dilerseniz Akçakoca uygun otellerini tercih edin, oda-kahvaltı Akçakoca otellerinden yana tercihinizi kullanın yaz tatilinizi veya hafta sonu tatilinizi en güzel şekilde Akçakoca’da geçirebilir, zengin otel menüleriyle farklı lezzetler deneyebilir ve birbirinden eğlenceli etkinliklere katılabilirsiniz.
Akçakoca’ya Ne Zaman Gidilir?
Akçakoca her mevsim bir başka güzel. İlçede konumu gereği ılıman deniz iklimi hakimdir. Akçakoca iklim koşulları açısından Karadeniz ve Marmara Bölgelerine yakın olduğu için iki bölgenin de özelliğini taşımaktadır. Eğer daha ılık hava koşullarının olduğu yerlerde tatil yapmayı sevenlerdenseniz Akçakoca tam da size göre demektir. Deniz kenarında bulunan Akçakoca’nın havası genelde nemlidir. Bölgede en sıcak ay Temmuz ayı, en soğuk ay ise Ocak ayıdır.
Akçakoca’ya Ulaşım
İstanbul, Kocaeli, Ankara ve Bursa gibi büyük şehirlere 2.5-3 saat uzaklıkta yer alan Akçakoca’ya otoyolla kolaylıkla ulaşım sağlayabilirsiniz. Hangi yönden gelmeyi tercih ederseniz Tem otoyolu üzerinden Düzce gişelerinden çıkış yaparak Akçakoca yoluna girebilirsiniz. Akçakoca İstanbul’a 243 kilometre, Ankara’ya ise 257 kilometre mesafededir.
Akçakoca’da Yapılacak Aktiviteler
Yürüyüş Keyfi ve Balık Tutma: Akçakoca’nın muhteşem doğasına kendinizi bırakıp sarp kayalarla çevrili sahil ve şelalelerin etrafında trekking turlarına katılabilirsiniz. Akçakoca gezinizde stresten uzaklaşıp dinginleşmeye ihtiyacınız varsa Düzce’nin meşhur akarsuyu Melen Çayı kenarında balık tutabilirsiniz.
Rafting Eğlencesi: Akçakoca’da yapılacak aktiviteler arasına raftingi eklemeyi unutmayın. 1999 yılından bu yana su sporu severlerin yeni gözdesi Melen Çayı’nda profesyonel rafting rehberleri eşliğinde eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz.
Akçakoca Plajları ve Koyları
Edilli Ağzı Plajı: Yeşille mavinin buluştuğu Edilli Ağzı Plajı, gözlerden uzak huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenler için mükemmel bir adres. Plajın bulunduğu bölge aynı zamanda doğal plajlar bölgesi olarak da biliniyor.
Çuhallı Plajı: Karadeniz sahilleri arasında Mavi Bayrağa sahip tek tatil yeri Akçakoca’dır. 1 kilometre uzunluğundaki Çuhallı Plajı mavi bayraklı olmasının yanı sıra dünyada nadir bulunan ‘’Siyah İnci’’ kum türüne sahiptir. Plaj çevresindeki işletmelerden yeme-içme, şemsiye ve şezlong gibi ihtiyaçlarınızı temin edebilirsiniz.
Ceneviz Kalesi Plajı: Ceneviz Kalesi’nin altında bulunan Ceneviz Kalesi plajı da mavi bayraklıdır. Doğanın tüm tonlarını yansıtan ıhlamur, kestane ve gürgen ağaçlarıyla çevrelenmiş plaj halka açık ve ücretsizdir.
Akçakoca’da Gezilecek Yerler
Ceneviz Kalesi: Akçakoca gezinizde görmeden dönmemeniz gereken bir rotadır Ceneviz Kalesi. İlçe merkezine uzaklığı 3 kilometre mesafede bulunan kale, Helenistik, Roma ve Doğu Bizans dönemlerinde çeşitli değişiklikler gördükten sonra dönemlerinden günümüze kadar gelmiştir. Ceneviz Kalesi, denizden yüksek ve denize sıfır konumuyla hem tarihi hem de doğal güzellikleri bir arada buluşturuyor. Olağanüstü tarihi geçmişiyle süslü bu rota burada muhteşem tarihi gözler önüne seriyor.
Hemşin Cami: 150 yıla aşkın bir tarihi geçmişi olan Hemşin Cami’si, Akçakoca tarihini yansıtan en güzel örneklerinden biri. İki kattan oluşan bu caminin ilk katı taştan, ikinci katıysa ahşaptan inşa edilmiş. Hemşin Cami’sini ziyaret etmek için kendi gibi aynı isimde olan Hemşin Köyü’ne doğru yola çıkabilirsiniz.
Akçakoca’nın Doğal Güzellikleri
Kurugöl Kanyonu: Akçakoca’nın yemyeşil doğası arasında göreceğiniz duraklardan biri de Kurugöl Kanyonu. Akçakoca sadece tatil için değil aktiviteleriyle de çok talep gören bir lokasyon. Kurugöl Kanyonu’na gittiğinizde doğayla iç içe yürüyüş yaparken yeni yerler keşfedebilirsiniz. Kurugöl Kanyonu ise ilçe merkezine oldukça yakın. Kanyon merkeze 1 kilometrelik mesafede yer alıyor.
Aktaş Şelalesi: İlçe merkezine 11 kilometrelik mesafede bulunan Aktaş Şelalesi, zengin tabiatıyla en görülesi yerlerden biri. Aktaş Şelalesi’ni ziyaret ettikten sonra bugüne kadar burayı görmediğiniz için üzülebilirsiniz. 50 metrelik yükseklikten akan bu şelale Akçakoca gezinizin olmazsa olmazları arasında olmalı.
Fakıllı Mağarası: Fakıllı Mağarası Akçakoca turizminde çok önemli bir yere sahip. Astım hastalığına şifa bulmak isteyenlerin tercihi Fakıllı Mağarası, sadece 350 metrelik alanda ziyaretçilerini ağırlıyor. El değmemiş doğasıyla da ünlü olan bu mağarada çeşitli galeriler, sarkıt ve dikitler oldukça ilgi çekici.
Sarıyayla Şelalesi: Merkeze 14 kilometrelik mesafede bulunan Sarıyayla Şelalesi, berrak suları ve yeşilin her tonuyla ziyaretçilerine ev sahipliği yapıyor. Doğayla baş başa yürüyüş yapmayı seviyorsanız mutlaka Sarıyayla Şelalesini trekking rotanıza eklemelisiniz.
Akçakoca Milli Parkları
Demirciönü Tabiatı Koruma Alanı: 1994 yılında doğal koruma alanı ilan edilen Demirciönü Tabiatı Koruma alanı, 430 hektarlık bir bölgeyi kapsıyor. Koruma alanı, çeşitli ağaç türlerinin yanı sıra doğal özelliği bozulmamış flora ve fauna potansiyeliyle oldukça değerli bir parktır.
Akçakoca Müzeleri
Mehmet Arif Bey Köşkü: 1.dereceden tarihi eser olma özelliği taşıyan Mehmet Arif Bey Köşkü, Osmaniye Mahallesinde yer alıyor. Tam olarak yapım tarihinin bilinmediği köşkün 100 yaşında olduğu düşünülmektedir. Muhteşem detaylı işlemelerle süslü yapı henüz ziyarete açılmamıştır.
Konuralp Müzesi: 1994 yılında açılan Konuralp Müzesi’nde Roma, Bizans ve Osmanlı dönemlerine ait eserler sergileniyor. 3837 adet sikke olmak üzere, toplam 6118 adet tarihi eseri müzede görebilirsiniz.
Kdz. Ereğli ve Halil Paşa Konağı: Akçakoca merkeze 38 kilometre mesafede yer alan Kdz.Ereğli Müzesi’nde 3000’i aşkın arkeolojik eser sergilenmektedir. Grek, Roma, Bizans, Lidya, Abbasi, Emevi, Artuklu, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerine ait sikkeler de müze koleksiyonunda bulunuyor. Kdz Ereğli Müzesi, Halil Paşa Konağı olarak bilinen 3 katlı tarihi bir binada ziyaretçilerini bekliyor.
Akçakoca’da Alışveriş
Akçakoca demek fındık demek! Dört bir yanı fındık bahçeleriyle çevrili Akçakoca, fındıklarıyla olduğu kadar dağ çileğiyle de meşhurdur. Hem geliş hem de gidiş yolunda yerel üreticilerin mevsimi olduğu zaman çilek sattığını görebilirsiniz. Akçakoca’ya özgü yerel el işi örnekleri, süs eşyaları ve kestane balını da almanızı öneririz.
Akçakoca’da Eğlence
Akçakoca’da Gündüz Eğlenceleri: Akçakoca uygun otellerdeki konaklama seçeneklerinin yanı sıra eğlenceli sporlara da ev sahipliği yapıyor. Akçakoca’nın tertemiz denizinde yüzdükten sonra safari turları, doğa yürüyüşü ve rafting gibi birçok aktiviteye katılabilirsiniz.
Akçakoca’da Gece Eğlenceleri: Yazın gece hayatının hareketlendiği Akçakoca’nın sahil bölgesinde kafa-bar seçenekleri bulunuyor. Ünlü DJ’lerin ‘’Beach Party’’ performanslarını yaz boyunca devam etmekte. Havalar soğumaya başlayınca eğlence seçenekleri birkaç cafe ve otellerle sınırlanıyor.
Akçakoca Festivalleri
Akçakoca Uluslararası Kültür ve Fındık Festivali: Akçakoca Belediyesi tarafından her yıl Temmuz ayında düzenlenen Akçakoca Uluslararası Kültür ve Fındık Festivali, bugüne dek on binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamış olup, sanatçıların katılımıyla gerçekleşen büyük bir organizasyon olma özelliğini taşıyor. Festivalde kültürel etkinlikler, konserler, yarışmalar ve daha fazlası ziyaretçileri bekliyor.
Akçakoca’da Ne Yenir?
Akçakoca, ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi zengin bir mutfağa sahip. Karadeniz mutfağının izlerini taşıyan Akçakoca, mancarlı pide, melengüç tatlısı, fındık, laz böreği ve kastane balıyla meşhurdur. Yukarı Mahalle’de haftasonu kurulan pazarda köy halkının ürettiği yöresel lezzetlerin tadına bakabilir ve satın alabilirsiniz.
Akçakoca’da Nerede Kalınır?
Düzce Akçakoca tatil yerlerinde birçok konaklama seçeneği bulabilirsiniz. Tatilbudur.com kampanyalarını takip ettiğinizde Akçakoca konaklama fırsatlarını yakalayabilir, uygun fiyatlarla rezervasyon yaptırabilirsiniz. Tatilinizi Düzce’nin göz bebeği Akçakoca’da geçirme planınız varsa hemen otelleri incelemeye başlayın, daha fazla tatil yapmanın keyfini çıkartın.
Akçakoca İçin Tatil Önerileri
Akçakoca tatilinizi en güzel şekilde geçirebilmek için birçok farklı etkinlik yapabilirsiniz. Eğer hareketli club eğlencelerini seviyorsanız; dansla iç içe bir gece geçirebilirsiniz. Sabahın ilk saatlerine kadar süren eğlencelerden sonra Türkiye’nin en güzel plajlarından birisi olan Ceneviz Kalesi Plajı’nın tadını çıkarabilir, meşhur Kurugöl Kanyonu’nda maceralara atılabilirsiniz. Melen Çayı’nda rafting yaptıktan sonra doğanın kalbinde kamp yapabilirsiniz.