Mersin’e yaklaşık 103 kilometre uzaklıkta yer alan Silifke; doğası, huzur veren havası, tarihi kalıntıları ve yöresel mutfağıyla tatilcilerin tercih ettiği destinasyonlardan biridir. Toros Dağları’nın eteklerinde yer alan ve Akdeniz ikliminin hakim olduğu Mersin-Silifke yüzyıllara meydan okuyan bir tarihe sahip. Tarihi değerlerine kültürel zenginliklerini de ekleyen bölge, özellikle yaz sezonunda yoğun ilgi görmekte olup, plajları ve koyları yaz sıcaklarından kurtulmak isteyenlerin ilk adresi haline geliyor.
Silifke otellerini sayamızdan inceleyerek; otel konumları, hizmetleri ve fiyatları hakkında bilgi edinebilirsiniz.
Silifke Gezilecek ve Görülecek Yerler
Koylar ve Plajlar: Bir tatilin en keyifli anlarını elbette ki serin suların tadını çıkarmak oluşturuyor. Silifke ise bu açıdan bulunmaz bir nokta. Turkuaza çalan mavi deniziyle, uzun sahil şeridiyle birçok plaj ve koya sahip olan Mersin Silifke’de bol bol güneşleneceğiniz plajlarında tüm stresinizi atabilirsiniz. Yapraklı Koyu, Akçakıl Koyu, Boğsak Plajı ve Susanoğlu Plajı, doğası ve berrak sularıyla en çok tercih edilen bölgelerdir.
Kiliseler: Silifke, tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapması nedeniyle pek çok kalıntısıyla dikkat çekiyor. Özellikle Cambazlı Köyü’nde yer alan ve bulunduğu bölgeyle aynı ismi taşıyan Cambazlı Kilise, Silifke gezilecek ve görülecek yerler listenizde mutlaka yerini almalı. Kilisenin apsisi ve duvarları günümüze orijinal bir şekilde gelmiş durumda. Bir diğer kilise kalıntısı ise Aya Tekla Kilisesi’dir. Taşucu beldesinde yer alan kilise, ismini Hristiyanlığı yayan ilk azizeden almakta…
Kaleler: Rotanızı ilk olarak Silifke Kalesi’ne çevirebilirsiniz. Narlıkuyu sınırları içerisinde yer alan Silifke Kalesi’nin toplam yüksekliği 185 metredir. Kalenin hem manzarası hem de içindeki depo, su sarnıçları ve kemerli galeriler görülmeye değer. Sonrasında Taşucu beldesindeki Mezgit Kalesi’ne yolculuk yapabilirsiniz. Esasında bir anıt mezar olan fakat günümüzde kale olarak adlandırılan bu yapının kim tarafından yapıldığı kesin olarak bilinmese de, görkemli mimarisiyle görenlerin beğenisini kazanıyor.
Müzeler: Silifke müzelerinin en ünlüsü, Narlıkuyu Mozaik Müzesi’dir. Roma tarihine ışık tutan mozaikleri ile turistlerin ilgisini çeken müzenin en önemli parçası ise Üç Güzeller Mozaiğidir. Şehrin arkeolojik ve etnografik eserlerini aynı anda göreceğiniz diğer bir nokta ise Silifke Müzesi... Zengin bir koleksiyona sahip olan Silifke Müzesi’nin ardından rotanızı Taşucu’ndaki Arslan Eyce Amphora Müzesi’ne çevirebilirsiniz.
Mağaralar: Silifke’nin en ünlü mağara oluşumu Cennet ve Cehennem Mağaraları’dır. Doğal klima etkisi olan mağaranın içi yaz aylarının en sıcak günlerinde bile 10 derece kadardır. Sütun, sarkıt ve dikitleri ise gerçekten görülmeye değer. Silifke gezilecek yerler listenize ekleyeceğiniz bir diğer doğal oluşum ise Astım Dilek Mağarası… Narlıkuyu’da yer alan Astım Dilek Mağarası, isminden de anlaşıldığı gibi astım hastalığına iyi geldiği biliniyor. Mağaradaki sarkıt ve dikitlerin boyutu yaklaşık 150 metreyi buluyor.
Uzuncaburç Kalıntıları: Mersin Silifke’nin en önemli antik yerleşim alanıdır Uzuncaburç Kalıntıları. Persler, Hititler, Babiller, Asurlular, Romalılar, Bizanslılar ve Urartuların hüküm sürdüğü Uzuncaburç’ta; tiyatro, mezarlık, tapınak ve burç kalıntıları bulunuyor. Silifke gezilecek yerler listenize Uzuncaburç Kalıntıları’nı da ekleyebilirsiniz.
Olba Antik Kenti: Uzuncaburç Kalıntıları’na yakın bir konumda olup, antik kalıntılarıyla Silifke’nin önemli bir noktasıdır Olba Antik Kenti. Su kemerleri, lahitler, nekropol, çeşme binası ve kaya mezarları antik kentin önemli parçaları arasında. En az Uzuncaburç Kalıntıları kadar ilgi görüyor Olba.
Silifke Yapılacak Aktiviteler
Göksu Nehri’nin zorluk derecesine göre değişen parkurları bulunuyor ve her düzeye hitap ediyor. İlginiz varsa Göksu Nehri’nde mutlaka rafting yapın.
Dağcılık sporuyla ilgileniyorsanız; Demirkazık, Cebel Gölü ve Alaca’da tırmanışlar gerçekleştirin.
Gelincik Tepesi ve Erdemli Akpınar Köyü’nde yamaç paraşütü heyecanını yaşamadan tatilinize son vermeyin.
Doğaseverlerin yoğun ilgi gösterdiği jeep safari turlarına katılın. Anamur-Kazancı ve Silifke Uzuncaburç en popüler jeep safari rotaları…
Silifke’de Ne Yenir?
Özellikle acılı ve baharatlı yemeklerin ön planda olduğu Silifke, Mersin mutfağının en seçkin lezzetlerini deneyebileceğiniz birçok restorana sahip. Bazlama, Silifke kahvaltısının olmazsa olmaz yiyeceklerinden biridir. Ayrıca çökelek ve soğanlı kavurma kahvaltı masanızda mutlaka yerini almalı. Domates soslu rosto, çökertme, etli gölevez, keşkek ve cızlama da Silifke´de yemeden dönmemeniz gereken yemekler arasında.